Український бізнес VS Коронавірус. ТОП-15 благодійних ініціатив по боротьбі з Covid-19

Український бізнес VS Коронавірус. ТОП-15 благодійних ініціатив по боротьбі з Covid-19
Ексклюзив
Читать на русском

Фонд "Життєлюб" доставляє продукти пенсіонерам, співзасновник Monobank пообіцяв заплатити кожному медику, який захворіє на Covid-19, а сервіси Parasolka і BahamaMama пропонують безкоштовно доглянути за дітьми

У період пандемії коронавірусу дуже сильно страждають багато сфер бізнесу. Найбільше підкосило, звичайно, малий бізнес, а ось більш великі компанії поки тримаються на плаву, а деякі навіть прагнуть допомагати людям.

APnews зібрав наймасштабніші пожертвування від бізнес-сфери в Україні для боротьби з коронавірусом за останній час, а також цікаві та важливі ініціативи, які можуть просто допомогти людям пережити пандемію.

Важливі ініціативи

По 6 тис гривень кожному зараженому коронавірусом медпрацівнику пообіцяв виплатити співзасновник Monoband Денис Гороховський. Бізнесмен разом з однодумцями зобов'язалися перераховувати по 6000 гривень кожному медику, який звернеться по медичну допомогу і надасть копію довідки про захворювання і доказ свого місця роботи.

"Перераховувати гроші будемо не пізніше наступного дня після дня звернення. До тих пір поки не закінчаться зібрані гроші або поки не припиняться звернення за допомогою", - зазначив Горохівський і ініціював збір коштів для тих, хто теж хоче взяти участь.

200 продуктових наборів для пенсіонерів доставили прямо до них додому команда благодійного фонду «Життєлюб» разом з MacPaw - український компанією, яка розробляє програми і додатки для Mac OS. Крім цього, в компанії повідомили, що об'єднуються з Rozetka і "Новою Поштою" і запускають проект допомоги стареньким. З його допомогою кожен може купити упаковку продуктів, яку активісти принесуть додому бабусям і дідусям, щоб ті не покидали місце самоізоляції.

Безкоштовно доглядати за дітьми пропонують сервіси Parasolka і BahamaMama. Там уточнюють, що безкоштовно доглянуть за малюками, чиїх батьків госпіталізують до лікарні. «Ми сподіваємося, що наш телефон вам не знадобиться. Але знайте, що у вас є на кого розраховувати, в разі необхідності», - додали в компанії.

Безкоштовну психологічну допомогу зобов'язалися надавати всім, кому вона потрібна в Службі психологічної підтримки "Альтернатива" на період карантину. Тут можна отримати безкоштовну психологічну підтримку у вигляді індивідуальної онлайн або текстової консультації, а також записатися в групу психологічної підтримки.

"У той момент, коли медики борються за життя і здоров'я людей в лікарнях, ми хочемо зробити свій внесок у здоров'я і благополуччя людей там, де ми є зараз", - відзначили в Службі.

Допомагає пережити коронавірус і впоратися з панікою громадський проект "Ти можеш врятувати". Небайдужі журналісти й активісти створили проект, де на одному майданчику зібрали актуальні групи, благодійні фонди і волонтерські організації, які об'єднують свої зусилля під час карантину. Партнерами проекту вже стали організації "Пласт", eSputnik, Pro Bono Club, "Нафтогаз" і інші.

Найбільші пожертви

10 мільйонів гривень - виділили в українській IT-компанії SoftServe в корпоративний благодійний фонд «Відкриті очі». На ці гроші закуплять медтехніку, ліки та інші необхідні матеріали. Також компанія спільно з Львівською обласною державною адміністрацією розробили інтернет-платформу STOP COVID-19. У компанії заявляють, що розробка повинна стати надійним джерелом інформації і значно розвантажити лікарів "швидкої".

Український бізнес VS Коронавірус. ТОП-15 благодійних ініціатив по боротьбі з Covid-19

10 мільйонів гривень - виділила всеукраїнська благодійна організація «Благодійний фонд родини Жебрівських» (правонаступник Благодійного фонду фармацевтичної компанії «Фармак»). Гроші пішли на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, експрес-тестів, захисних костюмів і масок, дезінфікуючих розчинів для лікарень.

12 мільйонів гривень - виділила ще одна фармацевтична компанія - «Артеріум». Гроші направили на допомогу медичним закладам і поставку ліків, профілактику і боротьбу з хворобою, підтримку медиків. Крім великих вкладень, компанія ще недавно допомогла Київській клінічній лікарні № 17. Там забезпечили заміну електропроводки в приміщеннях, де підключать апарати штучної вентиляції легенів.

25 мільйонів гривень - виділила "Нова Пошта" на закупівлю матеріалів і обладнання в лікарні Полтавської області та Полтави. Останнє пожертвування в компанії - допомога лікарням міста Чернівці та Полтави. Вони закуповують для лікарів захисні костюми і необхідні для лікування і безпеки витратні матеріали.

1 мільйон доларів - виділила компанія «Vodafone Україна» на боротьбу з Covid-19 в Україні. Кошти планується використати на покупку устаткування, систем тестування, препаратів, витратних матеріалів, необхідних в лікарнях для захисту лікарів та лікування пацієнтів.

84 мільйони гривень - виділив найбільший в Україні виробник курятини агрохолдинг МХП ("Наша Ряба"). Компанія перерахувала 55 млн грн в загальнонаціональний фонд протидії коронавірусу. Також МХП взяв під опіку Вінницьку та Черкаську області, як регіони своєї найбільшої присутності. На допомогу регіонам холдинг виділив 15 і 14 млн грн відповідно.

Український бізнес VS Коронавірус. ТОП-15 благодійних ініціатив по боротьбі з Covid-19

91 млн гривень - виділила на боротьбу з коронавірусом компанія з виробництва та експорту соняшникової олії Kernel. 55 млн грн передали державному фонду на закупівлю експрес-тестів, більше 30 млн грн - на закупівлю медобладнання і засобів захисту для лікарень Полтавської та Кіровоградської області, а також купили 10 апаратів ШВЛ.

100 мільйонів гривень - виділила мережа "Сільпо" на закупівлю обладнання для лікарень та засобів захисту медиків. «Як відповідальний бізнес, ми не можемо залишатися осторонь ситуації, - заявив Олександр Прядухін, директор роздрібної торгівлі мережі. У прес-службі відзвітували, що вже понад 13 мільйонів гривень направили на оплату 12 високоякісних апаратів штучної вентиляції легенів HAMILTON швейцарського виробництва. Після надходження в Україну це обладнання встановлять в лікарнях Київської, Вінницької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

150 мільйонів гривень - виділила мережа "Епіцентр", на них замовили 150 апаратів ШВЛ, різне медобладнання. У компанії зобов'язалися щомісяця виділяти 1% від усього обороту, це близько 40-50 млн гривень. Також за ініціативою президента, "Епіцентр" взяв кураторство над Хмельницькою областю. Компанія забезпечує медустанови в районі необхідним обладнанням і засобами захисту.

300 тисяч експрес-тестів для діагностування коронавірусу закупив для України Фонд Ріната Ахметова. Для допомоги країні Ахметов об'єднав всі ресурси: благодійний Фонд, ФК «Шахтар», компанію ДТЕК, Метінвест та інші активи SCM. Ще планують закупити як мінімум 200 апаратів штучної вентиляції легенів та інше обладнання.

Читайте також:
Акції, безконтактна доставка і кур’єри-дезінфектори: де замовити їжу під час карантину в Києві

Новини партнерів

У Дніпропетровській області зафіксували понад 10 нових випадків коронавірусу
У Кременчузі священики ПЦУ запустили стріми богослужінь і збирають донати

Найпопулярніше за тиждень