Українські військові разом з бойовиками “ДНР” проведуть інспекцію позицій ЗСУ на Донбасі

Українські військові разом з бойовиками “ДНР” проведуть інспекцію позицій ЗСУ на Донбасі
Читать на русском

Йдеться про позиції ЗСУ біля Горлівки, які так звана «ДНР» погрожувала обстріляти, бо їх нібито облаштували, порушивши перемир’я

Сьогодні відбулось позачергове засідання Тристоронньої контактної групи. За результатами прийнято рішення провести спільну інспекцію за участю українських військових та бойовиків “ДНР”. Про це APnews пише з посиланням на заяву Офісу Президента.

Перевіряти будуть позиції ЗСУ біля Горлівки. Нагадаємо, саме ці позиції бойовики погрожували обстріляти, бо їх нібито облаштували, порушивши перемир’я.

Засідання відбулось у форматі відеоконференції. У ОП наголосили, що провели перемовини з метою недопущення зриву повного та всеосяжного припинення вогню. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора вiд ОБСЄ.

“ОБСЄ вкотре підтвердила безпідставність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми в період з 5 липня до 2 вересня”, - наголосили у ОП.

Водночас відмітили, що українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції.

«Сьогоднішній день дає нам надію, що режим припинення вогню буде виконуватися й надалі усіма сторонами. З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках Нормандського формату, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей», – наголосив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Читайте також:

Новини партнерів

Нульова декларація та "промисловий безвіз" з ЄС. Шмигаль розповів про план пріоритетних дій уряду
Лукашенко заявив про фейкові синці протестувальників та "намальовані попи дівчат"

Найпопулярніше за тиждень