Українські вчені вже розробили прототип вакцини від COVID-19, - Данілов

Українські вчені вже розробили прототип вакцини від COVID-19, - Данілов
Читать на русском

Для завершення доклінічних випробувань ліків необхідна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3.

Три групи українських вчених вже розробили прототипи вакцини від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на авторську колонку в «УП» секретаря РНБО Олексія Данілова.

«Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19 і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин. Для завершення доклінічних випробувань необхідна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3», - зазначив політик.

Як уточнив Данілов, багато держав дали можливість ООН, ВООЗ та іншим організаціям «відновити зв'язки та почати наступ" проти коронавірусу.

"Результатом об'єднаних зусиль людства стали проривні наукові результати, зокрема, не тільки в подоланні епідемії та розробці вакцин, а й у багатьох інших супутніх областях. Наприклад, було зроблено важливий крок на шляху боротьби з онкологічними захворюваннями. Таким чином, важливість розвитку та збереження національних держав при одночасному поглибленні транснаціональних міжнародних зв'язків - ще один урок пандемії", - додав секретар РНБО.

Раніше APnews повідомляв, в ЄС почали огляд вакцини Sinovac, яку закупила Україна.

Новини партнерів

У Рівненській області хлопець під час сварки забив на смерть знайомого шматком паркану
Італія майже на місяць раніше ЄС вводить COVID-паспорта заради туристів

Найпопулярніше за тиждень