Українські спецслужби з’ясували, як хакери зламали сайти держустанов

Українські спецслужби з’ясували, як хакери зламали сайти держустанов
Читать на русском

Перші результати розслідування показали, що відбулася так звана supply chain attack

З’явилися перші результати розслідування масової кібератаки на українські сайти держустанов. Держспецзв'язку, СБУ та Кіберпол встановили, як саме хакерам вдалось зламати сайти.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу Міністерства цифрової трансформації.

Кажуть, що зловмисники, скоріш за все, зламали інфраструктуру комерційної компанії, яка мала доступ до сайтів, що постраждали.

"Зараз ми можемо з великою ймовірністю стверджувати, що відбулася так звана supply chain attack — атака через ланцюжок поставок. Зловмисники зламали інфраструктуру комерційної компанії, що мала доступ з правами адміністрування до вебресурсів, які постраждали внаслідок атаки", - розповіли в Мінцифрі.

Та додали, що упродовж вихідних фахівці продовжать розслідування, щоб встановити його замовників і відповідальних за кібератаку.

Наразі уже відновили роботу більшості сайтів.

"Загалом атакували понад 70 держресурсів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було та витоку персональних даних не відбулося", - заявили в Мінцифрі.

При цьому APnews писав, що наслідки вказана кібератака все ж мала - в українців перестали відображатись дані страховки авто.

Новини партнерів

Є інформація, що Росія готує напад "під чужим прапором" на Донбасі - Псакі
Наслідки кібератаки: в українців перестали відображатись дані страховки авто

Найпопулярніше за тиждень