Українські школярі виграли срібні та бронзові медалі на Олімпіаді з хімії в Токіо

Українські школярі виграли срібні та бронзові медалі на Олімпіаді з хімії в Токіо
Читать на русском

Ще одна українська школярка отримала почесну нагороду.

Одразу троє українських учнів отримали нагороди в рамках Міжнародної олімпіади з хімії, яка проходила в Японії. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Олімпіади.

Так, згідно з результатами, Олександр Запорожець з Черкас набрав 71,96 балів та посів 49 місце. Це дозволило йому потрапити до "срібної" зони. У "бронзову" зону потрапили одразу двоє - Ігор Холомєєв з Київа та Юрій Окіс зі Львова.

Вони посіли 100 та 143 місця відповідно. Ще одна учасниця з України, харків'янка Дар'я Клименко, отримала почесну відзнаку. Переможцем же став учень з Китаю Шу Янг, який набрав найвищу кількість балів - 97,57.

Участь у 55-й Міжнародній олімпіаді з хімії взяли 300 учнів з 80 країн. Це щорічний конкурс для учнів середніх шкіл. Від кожної країни-учасника участь беруть чотири учні та два вчителі. Школярі змагаються впродовж п'яти годин в теорії та в лабораторній практиці.

Усі учасники оцінюються відповідно до їхніх індивідуальних балів. Золоті медалі вручаються найкращим 12% учням, срібні - наступним 22%, а бронзові медалі отримують 32% учасників. Почесними відзнаками, які не є медалями, нагороджують 10% наступних учасників. Відзначимо, що цього року олімпіада проходила за допомогою технологій віртуальної реальності.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні з'явиться "школа супергероїв" за 65 мільйонів гривень. В коментарі нашому виданню МОН повідомила подробиці проєкту.

Новини партнерів

Шкарлет розповів, чи повернуться школи до дистанційки цієї осені
ДБР почало розслідування проти Глави ДФС Мельника, який бере участь у конкурсі на посаду директора БЕБ

Найпопулярніше за тиждень