Українські школи можуть знову закрити на карантин: в МОЗ назвали умову

Українські школи можуть знову закрити на карантин: в МОЗ назвали умову
Читать на русском

Недотримання школярами протиепідемічних правил може призвести до сумних наслідків, вважають чиновники МОЗ.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав умови для закриття шкіл після закінчення зимового локдауна. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву заступника голови МОЗ.

Коментуючи відновлення очної форми навчання, чиновник в черговий раз закликав школярів дотримуватися необхідних правил безпеки:

«Школи повернулися до звичайного режиму роботи після періоду посиленого карантину, коли навчання було дозволено тільки для дошкільних та спеціальних навчальних закладів. Розумію, що всі трохи розслабилися і зраділи відновленню навчання, але закликаю не нехтувати дотриманням санітарних норм».

В іншому випадку, - вважає заступник голови МОЗ, - школи можуть бути закриті.

«Є чіткі прописані правила, коли нехтування протиепідемічних заходів можуть знову привести до заборони відвідування шкіл. Перше правило, пов'язане з коронавірусною хворобою. Якщо на самоізоляції знаходиться більш ніж половина учнів або персоналу навчального закладу може бути закрито для відвідування. Друге правило стосується перевищення епідемічного порогу на грип та грипоподібних захворювань», - додав Головний санітарний лікар країни.

Раніше APnews повідомляв, в Раді схвалили 100 тис грн для учнів за ЗНО: хто зможе отримати гроші.

Новини партнерів

Кияни заборгували чотири мільярди гривень за "комуналку", - Кличко
Названа дата бою Усика з важковаговиком Джо Джойсом

Найпопулярніше за тиждень