Українські моряки вперше візьмуть участь у морських навчаннях НАТО Dynamic Move

Українські моряки вперше візьмуть участь у морських навчаннях НАТО Dynamic Move
Читать на русском

Україна та Марокко виступлять у ролі спостерігачів.

Участь у військово-морських навчаннях НАТО Dynamic Move-2022 вперше візьмуть представники України. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-центр Військово-Морських сил Збройних сил України.

Повідомляється, що йдеться про протимінні навчання, які, швидше за все, пройдуть з 31 січня по 8 лютого в бельгійському Остенде. Проте представники українських ВМС наголосили, що проведення навчань цілком залежить від епідеміологічної ситуації.

"Метою навчань буде відпрацювання дій багатонаціонального штабу управління морськими протимінними силами НАТО, а також зміцнення можливостей командного складу міжнародної спеціальної групи для проведення комплексу операцій з розмінування", - повідомив капітан 2-го рангу ВМС України Артем Матвієнко.

Зазначимо, що в Остенде розташована морська бельгійська та нідерландська протимінна школа Eguermin, яка також є центром обміну досвідом НАТО. На майбутніх навчаннях представники України та Марокко, які вперше приєднаються до Dynamic Move, виступлять як спостерігачі.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні цього літа вперше пройшли міжнародні військові навчання з військовими чотирьох країн.

Новини партнерів

МРТ, ШВЛ, рентген та повна санітарія: показали умови утримання Саакашвілі у військовому шпиталі
Байден після наркозу повернувся до обов'язків

Найпопулярніше за тиждень