Українська плавчиха Єлизавета Мерешко завоювала перше золото для України на Паралімпіаді в Токіо

Українська плавчиха Єлизавета Мерешко завоювала перше золото для України на Паралімпіаді в Токіо
Читать на русском

Українській спортсменці Єлизаветі Мерешко вдалося встановити паралімпійський рекорд.

29-літня українська спортсменка, плавчиха Єлизавета Мерешко завоювала першу золоту медаль для України на Паралімпійських Іграх 2020 в Токіо.

Як повідомляє APnews, відбувся фінальний заплив у жінок на 50 метрів вільним стилем у класі S6 (плавці з фізичними порушеннями середнього рівня).

Єлизавета Мерешко встановила паралімпійський рекорд і завоювала золоту медаль. Відомо, що спортсменка обійшла попередню рекордсменку Елізабет Маркс з США (яка також побила свій попередній рекорд і завоювала срібло). Українка фінішувала з часом 33,11 сек, випередивши на 0,04 сек американку.

В той самий час Ганна Гонтар стала бронзовим призером змагань (фінішувала з часом 33,40), а Вікторія Савцова фінішувала п'ятою.

Додамо, для Єлизавети Мерешко це п'яте золото на Паралімпійських іграх за всю кар'єру. Вона є чотирикратною чемпіонкою Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро на дистанціях 50, 100, 400 метрів вільним стилем і 100 метрів на спині. Також в активі має бронзову медаль в естафеті 4х50 метрів вільним стилем. 5-разова чемпіонка світу і 9-кратна чемпіонка Європи.

Раніше APnews повідомляв, фехтувальниця Євгенія Бреус на Паралімпіаді в Токіо завоювала "бронзу" в особистих змаганнях на шаблі.

Новини партнерів

У ФРН суд зобов'язав «Північний потік-2» стати незалежним від «Газпрому»
На Черкащині чиновники уявно "відремонтували" лікарню, а мільйон забрали собі. Фото

Найпопулярніше за тиждень