Українець із Запорізької області тільки в 40 років отримав паспорт

Українець із Запорізької області тільки в 40 років отримав паспорт
Читать на русском

Чоловік не мав навіть свідоцтва про народження

Чоловік на ім'я Леонід отримав свій перший паспорт громадянина України в 40 років. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Державної міграційної служби України в Запорізькій області.

Так, документ видали в Василівському районному відділі міграційної служби.

Чоловік не мав навіть свідоцтва про народження, а в Державному реєстрі актів цивільного стану не було відповідного запису.

Він з самого дитинства перебував в дитбудинку і навчався в загальноосвітній школі-інтернаті для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Єдиним документом, який був у нього на руках, виявилася довідка про звільнення з місць позбавлення волі. Після ряду Леоніду видали паспорт громадянина України.

"Відтепер, маючи на руках ID-карту, Леонід зможе реалізувати свої права і законні інтереси, бути соціально і юридично дієздатною та змінити життя на краще", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв APnews, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який прирівнює е-паспорта до паперових. Так, мова йде про ЗУ "Про внесення змін до Закону України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус №1368-ИХ".

Новини партнерів

Алігатор зірвав тренування канадського футбольного клубу. Відео
У Зеленського не знають, який формат принесе мир на Донбасі, - Єрмак

Найпопулярніше за тиждень