Україна змінила постачальника вакцини від COVID-19: що відомо про Crown Agents

Україна змінила постачальника вакцини від COVID-19: що відомо про Crown Agents
Читать на русском

Глава МОЗ також назвав причини зміни постачальника вакцини.

Вакцину проти COVID-19 Україна отримає від британського постачальника – компанії Crown Agents. Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив у четвер, 14 січня.

Про це заявив на міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає APnews.

За словами глави МОЗ, компанія матиме повноваження на укладання контрактів відповідно до проведених попередньо Міністерством охорони здоров'я, керівництва держави перемовини, а також логістичний супровід вантажів.

"На позачерговому засіданні Кабінет міністрів України установив, що закупівлю вакцин від COVID-19 буде здійснювати міжнародна організація Crown Agents", - розповів Степанов.

Також міністр пояснив, чому закупівлю вакцин змінили на Crown Agents з ДП "Медичні закупівлі". Степанов вважає, що робота підприємства є неефективною.

"З 483 позицій, які вони повинні були закупити у 2020 році, 108 позиції не було закуплено - це понад 20% провалених закупівель", - зазначив Степанов.

Глава МОЗ назвав ще одну причину зміни оператора поставок вакцин – непрофесійна поведінка ДП "Медичні закупівлі".

Що відомо про Crown Agents?

Crown Agents - британська міжнародна компанія, яка співпрацює з урядами держав по всьому світу, надає їм послуги в сфері охорони здоров'я, економічного розвитку та гуманітарної допомоги.

Варто зазначити, що з початку пандемії коронавірусу Crown Agents активно бере участь в програмах з протидії COVID-19 в багатьох країнах, зокрема, у Великобританії.

В Україні Crown Agents працює більше 10 років – допомагає реалізовувати проекти в області закупівель, управлінні фінансами, розвитку економіки. МОЗ співпрацює з Crown Agents з 2015 року.

Як повідомляв APnews, Віктор Ляшко висловився про таємну VIP-вакцинацію в Україні.

Новини партнерів

Під Чернівцями через пічку заживо згоріла жінка
У Кабміні розповіли, як довго українці будуть платити за газ за зниженим тарифом

Найпопулярніше за тиждень