Україна запросила у Євросоюзу новий кредит через активність Росії на кордоні

Україна запросила у Євросоюзу новий кредит через активність Росії на кордоні
Читать на русском

Йдеться про трирічну програму макрофінансування.

Україна звернулася до Європейського Союзу за додатковим фінансуванням через активність російських військ на кордоні країни. Про це APnews повідомляє із посиланням на Bloomberg.

Своєю чергою, виданню про це повідомив урядовий уповноважений з управління держборгом Юрій Буца. За його словами, Україна вже зіткнулася з зростаючим військовим і фінансовим тиском через загрозу вторгнення.

"Ми офіційно запросили Європейську комісію довгострокову макрофінансову програму для забезпечення сталого фінансування в найближчі роки", - заявив Юрій Буца.

Наразі може йтися про трирічну програму фінансової підтримки, яка працюватиме разом із програмою підтримки Міжнародного валютного фонду. Точна сума такої позики поки що невідома і залежатиме від оцінки дефіциту держфінансування.

При цьому Буца зазначив, що сума, швидше за все, перевищить 1,2 мільярда євро. Обговорення цього питання ЄС із МВФ розпочнуть вже найближчими тижнями, зазначають журналісти видання.

Раніше APnews повідомляв, що у проєкті державного бюджету на 2022-й рік витрати на Кабмін, Раду та президента збільшили на 206 мільйонів гривень. При цьому обіцяний Зеленським національний авіаперевізник коштуватиме нашій країні 1 мільярд гривень лише наступного року.

Новини партнерів

З психлікарні під Києвом втік пацієнт із розладами та нерозбірливою мовою
На Закарпатті водій вантажівки протяг під колесами жінку-пішохода: їй відірвало голову

Найпопулярніше за тиждень