Україна запропонувала НАТО користуватися повітряним простором Сімферополя

Україна запропонувала НАТО користуватися повітряним простором Сімферополя
Читать на русском

Українська сторона сподівається на підтримку НАТО в моніторингу повітряної ситуації уздовж кордону з Росією.

Україна пропонує НАТО використати для повітряних операцій простір у Сімферопольському районі польотної інформації (РПІ), де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Києву міжнародними договорами.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Міністерство інфраструктури.

Відповідне питання обговорили глава Мінінфраструктури Владислав Криклій та заступник генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Патрік Тернер в рамках робочого візиту урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем у Брюсселі.

За словами глави відомства, Україна дотримується обраного курсу на інтеграцію до євроатлантичних систем колективної безпеки. А одним з важливих напрямів такої інтеграції є участь України в програмі НАТО з обміну даними про повітряний рух.

Криклій підкреслив, що в сучасних умовах важливо посилювати контроль цивільного повітряного руху і реагувати на кризові ситуації в районі Чорного моря і зони ООС.

"Беручи до уваги оновлений бюлетень EASA про безпеку польотів у Сімферопольському районі польотної інформації і скасування обмежень Федерального управління цивільної авіації США на польоти в Сімферопольському РПІ, ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО з транспортування військ, обладнання, вантажів тощо. Сподіваємося на підтримку НАТО в моніторингу повітряної ситуації уздовж кордону з Росією", - наголосив Криклій.

Повідомляється, що під час зустрічі обидві сторони обговорили участь Мінінфраструктури в процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО в Чорному морі Coherent Resilience 2021, а також в процесі створення в Україні національної системи стійкості.

Також Криклій і Тернер обговорили можливу співпрацю у сфері кібернетики.

Як повідомляв APnews, Зеленському пояснили, чому Україна досі не в НАТО.

Новини партнерів

Нафтогаз на 20% підняв ціни на газ для виробників тепла
Hyundai побудував безпілотну вантажівку, що крокує, з майбутнього

Найпопулярніше за тиждень