Україна запізнилася на 10 років із впровадженням електронних нововведень в соціальній сфері, - Лазебна

Україна запізнилася на 10 років із впровадженням електронних нововведень в соціальній сфері, - Лазебна
Ексклюзив
Читать на русском

Такі послуги як введення соціальної картки, єдиний соціальний реєстр обліку і управління коштами соціальної сфери повинні були з'явитися в нашій країні ще 10 років тому.

Україна відстає у цифровізації соціальної сфери на 10 років. Таким чином, зараз Мінсоцполітики спільно з Міністерством цифрової трансформації збираються надолужити втрачений час.

Вже наступного року в нашій країні можуть запровадити національну соціальну сервісну службу.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає кореспондент APnews з презентації Стратегія цифрової трансформації соціальної сфери.

За її словами, такі послуги як введення соціальної картки, єдиний соціальний реєстр обліку і управління коштами соціальної сфери повинні були з'явитися в нашій країні ще 10 років тому.

"Питання, яке ми сьогодні розглядаємо – це відкладене рішення (ред. – тривалістю) в 10 років. Ми втратили 10 років можливостей для того, щоб реалізувати те, що ми хочемо зробити зараз. І, власне, дуже хотіла б, щоб це була остання, але успішна спроба трансформувати нашу соціальну сферу. Ви знаєте, 10 років тому також було прийняте рішення про запровадження електронної соціальної картки, про створення єдиного соціального реєстру обліку і управління коштами соціальної сфери, але нічого цього немає, тому у нас є стратегія трансформації у соціальній сфері, яку ми будемо презентувати. Вона створена не на папері. Це така вимога часу для того, щоб нам модернізувати систему соціальної сфери, досягти більшої структурної ефективності, знизити витрати і запровадити спрощений доступ і краще обслуговування", - наголосила глава Мінсоцполітики.

Лазебна також додала, що з 2021 року в Україні повинна з'явитися національна соціальна сервісна служба, за допомогою якої можна буде автоматизувати надання і отримання соціальних послуг.

"Можливо, ми вперше про це говоримо відверто, але якщо ми будемо говорити про цю проблему і визнавати, то ми зможемо її вирішити. Нам потрібна єдина інформаційна система, яка б дозволяла в режимі онлайн бачити всі ділові процеси, які відбуваються в соціальній сфері, керувати ними, оперативно реагувати і запобігати можливим порушенням.

Сьогодні завдяки Міністерству цифрової трансформації запроваджені дуже хороші соціальні сучасні сервіси. Це і "е-малятко" і "е-субсидії".

У нас уже Пенсійний фонд працює над програмою "автоматична пенсія", "електронна трудова книжка", але всі ці системи ще не інтегровані у єдиний інформаційний простір і взагалі – багато ділових процесів ще не автоматизовані і відбуваються на папері. Звичайно, це ускладнює доступ громадян соціальної підтримки і врешті-решт є невиправдані управлінські виплати.

Також я хотіла зазначити, що з наступного року уряд планує запровадити національну соціальну сервісну службу. Але знову ж таки, якщо ми будемо її запроваджувати і не будемо надавати їй інструмент, на стадії якого буде надаватися спрощений доступ і оформлення для людей соціальної підтримки, соціальних виплат і соціальної допомоги, то не вийде досягти тієї основної мети, спрямованої на покращення життя людини", - розповіла Марина Лазебна.

Новини партнерів

Міністри закордонних справ Євросоюзу не узгодили список персональних санкцій по Білорусі
Навальний в одній з перших заяв після отруєння вимагає від російських лікарів повернути йому одяг

Найпопулярніше за тиждень