Україна за шість днів може налагодити виробництво COVID-вакцин, - Ляшко

Україна за шість днів може налагодити виробництво COVID-вакцин, - Ляшко
Читать на русском

Віктор Ляшко зазначив, що вакцину можна створити самим, але це тривалий процес, або налагодити виробництво вже розробленого препарату

Українські фармацевтичні компанії можуть за шість днів налагодити виробництво COVID-вакцин. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшко в інтерв'ю "Сегодня".

За його словами, метою всіх інвестицій має бути виробництво і розробку вакцин.

"Це довгостроковий процес, і в ньому не можна вирішити всі" на раз-два ", якщо власного виробництва вакцин вже немає. Колись було, але було зупинено, і лінії перепрофільовані. Зараз українські фармацевтичні компанії готові провести досить швидко трансфер технологій, щоб випускати вакцину для боротьби з коронавірусною хворобою", - заявив чиновник.

При цьому він вказав, що можна налагодити виробництво своєї вакцини, але це тривалим процес, тому що клінічні дослідження вимагають багато часу. Також Ляшко зазначив, що можна виробляти вакцини всередині країни по чужих технологій і влада працює над цим сценарієм.

"Фармбізнес говорить про готовність через шість днів з моменту трансферу технології випустити препарат, який можна колоти українцям", - підсумував головний санлікар.

Як раніше повідомляв APnews, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна створити виробництво закордонних вакцин.

Новини партнерів

У Кривому Розі «агент ФСБ» погрожував підірвати будинок: його затримали
Єгипет розширить та поглибить Суецький канал через його блокування судном Ever Given

Найпопулярніше за тиждень