Україна ввела персональні санкції проти ТОП-10 контрабандистів

Україна ввела персональні санкції проти ТОП-10 контрабандистів
Читать на русском

Володимир Зеленський зазначив, що десятки чиновників митних органів усунули від роботи.

В Україні ввели персональні санкції щодо першої десятки топ-контрабандистів. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського.

"Люди, які займалися розпродажем стратегічних підприємств України, природних ресурсів, посад, торгували безпекою і майбутнім нашої країни, отримають по заслугах. Українська« чорна п'ятниця »проходить не раз на рік, а майже кожного тижня. Сьогодні після чергового засідання РНБО чорна п'ятниця настала для ряду фізичних і юридичних осіб. Йдеться про контрабанду. Це економічний тероризм по відношенню до України. За даними експертом, збитки від контрабанди досягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав держбюджет. З них більше 100 мільярдів в результаті неефективного роботи митниці. Сьогодні ввели персональні санкції , зокрема заблоковані активи і майно осіб, які за аналітичними даними апарату РНБО та за даними СБУ можна назвати ТОП-10 української контрабанди ", - заявив президент.

Водночас він не уточнив, щодо кого саме ввели санкції.

При цьому він вказав, що десятки чиновників митних органів усунули від роботи.

"Ми готуємо зміни до законодавства, щоб криміналізувати недостовірне митне декларування", - підсумував Зеленський.

Як раніше повідомляв APnews, митники за 2020 рік виявили контрабанди на суму понад 2,5 мільярда гривень, що на 0,3 мільярда більше, ніж у 2019 році.

Новини партнерів

ЗСУ можуть дати відсіч, але Україна обирає перемови, - Зеленський
Під Києвом китаєць відрубав чоловіку пальці ножем для м'яса, - фото

Найпопулярніше за тиждень