Україна втратила ще один населений пункт в Луганській області

Україна втратила ще один населений пункт в Луганській області
Читать на русском

В обласному центрі тривають вуличні бої, росіяни контролюють більшість житлових кварталів.

Війська РФ посилили артилерійські та авіаційні обстріли на Луганщині - потужно б'ють по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Наразі ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу обласного центру, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він уточнив, що бої точаться у багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська, під вогнем Тошківка та Устинівка, де окупанти хочуть здійснити прорив, і для цього стягнули велику кількість техніки.

"Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Бої на вулицях міста йдуть без зупинки. Росіяни завдали авіаційних ударів парою літаків Су-25 поблизу Білої Гори та Мирної Долини", - зазначив губернатор.

Голова ОВА наголосив, що ворог продовжує використовувати "повзучу" тактику - Луганщину знищують зі всієї можливої ​​зброї.

Триває "тиха" евакуація з Лисичанська силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. Також людей вивозять військові на броньованій техніці

"Лисичанськ рашисти знищують наперед, розуміючи, що оборону міста не подужають. У руйнуванні оркам допомагають місцеві зрадники - вони коригують вогонь по будинках, де ховаються люди, і по важливих будівлях для життєдіяльності", - зазначив Гайдай.

За даними мера Сєвєродонецька Олександра Стрюка, супротивник контролює більшість житлових кварталів міста, вуличні бої тривають майже цілодобово.

ЗСУ України тримають оборону, незважаючи на те, що ворог регулярно застосовує заборонені боєприпаси. За словами голови міста, росіяни депортують мешканців цілими кварталами та розміщують там важке озброєння.

Новини партнерів

Путін підписав окупантам дозвіл на мародерство в Україні (Відео)
Під Сєвєродонецьком згоріла стайня разом із кіньми (Фото)

Найпопулярніше за тиждень