Україна витратила на АРМА майже вчетверо більше, ніж отримала від діяльності Агентства

Україна витратила на АРМА майже вчетверо більше, ніж отримала від діяльності Агентства
Читать на русском

Бюджет одержав від діяльності АРМА майже 40 мільйонів

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, відоме як АРМА, у період із січня до листопада "віддало" до бюджету трохи менше ніж 40 мільйонів гривень. Витрати ж на відомство за цей період становили майже вчетверо більше – 143,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє APnews із посиланням на прес-службу відомства та Економічну правду.

Загалом у Держбюджеті-2021 на АРМА передбачено 273,9 мільйона гривень. При цьому станом на жовтень з них витратили 143,1 мільйона гривень. Натомість від діяльності відомства до бюджету надійшло 38,6 мільйона гривень.

"Досягнутий показник перевищує сукупні надходження до бюджету за всі попередні роки діяльності АРМА. Так, у 2018 році доходи становили 9 млн. грн., у 2019 – 12 млн. грн.", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в АРМА похвалилися, що надходження до бюджету на 1 грудня становили 5,7 мільйона гривень, що на 32% більше у порівнянні з доходами у жовтні. Водночас у цю суму не входять кошти від продажу на торгах майна, передані Агентству, розміщені на банківських рахунках, а також витрати, що здійснюються на відновлення та покращення економічних властивостей активів.

Як раніше повідомляв APnews, Єврокомісія оцінила дії українського уряду щодо лібералізації візового режиму та боротьби з корупцією. Зокрема, члени комісії дійшли висновку, що нашій країні потрібно приділити особливу увагу антикорупційним органам.

Новини партнерів

У Німеччині вантажівка на автобані знесла літак
На Київщині поліцейський влаштував смертельну ДТП: дві людини загинули

Найпопулярніше за тиждень