Україна вишле дипломата РФ за принципом взаємності, - МЗС

Україна вишле дипломата РФ за принципом взаємності, - МЗС
Читать на русском

Таким чином Україна відреагує на чергову висилку нашого дипломата з Росії.

Найближчим часом МЗС України оголосить про висилку російського дипломата у відповідь на видворення співробітника українського посольства з РФ. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

"Таке рішення тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України", - заявив Ніколенко.

Дипломат також підкреслив, що дії Москви є "черговою провокацією російської сторони проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії".

"Оголошення дипломата посольства України в Москві "persona non grata" позбавлене логіки, не має під собою ніяких причин", - заявив спікер.

Що цьому передувало?

16 квітня у Санкт-Петербурзі росіяни затримали українського консула Олександра Сосонюка, звинувативши того в зборі «інформації закритого характеру». 22 квітня його вислали з країни. У відповідь українське МЗС оголосило персоною "persona non grata" старшого дипломата посольства РФ в Києві Євгена Чернікова.

У Кремлі дуже негативно оцінили цей крок та оголосили про зустрічну висилку ще одного українського дипломата.

Раніше APnews повідомляв, в Україні зараз перебувають 69 російських дипломатів - МЗС.

Новини партнерів

МВС анонсувало інвентаризацію незаконних забудов в Україні
В Одесі "мисливці за брухтом" спробували вкрасти кисневий циліндр з лікарні

Найпопулярніше за тиждень