Україна вирішила приймати біженців з Афганістану

Україна вирішила приймати біженців з Афганістану
Читать на русском

Наша країна приєдналася до заяви на сайті державного департаменту.

Україна приєдналася до спільної заяви про ситуацію в Афганістані. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Держдепу.

У тексті заяви представники США відзначили погіршення ситуації в області безпеки в Афганістані. Окремо наголошується, що відповідальність за захист людського життя несуть ті, хто "наділений владою по всьому Афганістану".

"Ми підтримуємо, працюємо над забезпеченням і закликаємо всі сторони поважати і сприяти безпечному і впорядкованого від'їзду іноземних громадян і афганців, які бажають залишити країну", - йдеться в тексті заяви.

Також представники Держдепу і підписали заяву країни закликали талібів забезпечити афганцям і міжнародним громадянам право на безперешкодний виїзд з країни. Також повинні бути відкриті дороги, аеропорти і прикордонні переходи.

"Афганський народ заслуговує на те, щоб жити в безпеці і з гідністю. Ми в міжнародній спільноті готові їм допомогти", - підбив підсумок в зверненні.

Спочатку цю заяву випустили 15 серпня. Станом же на 17 серпня його підписали вже 106 країн, в тому числі і Україна.

Раніше APnews повідомляв, що таліби захопили владу в Афганістані. Президент країни подав у відставку. В результаті в аеропорту Кабула настав хаос через скасування рейсів. Більш того, люди навіть намагалися полетіти, зачепившись за борт літака - на жаль, люди випали з літака на льоту. Всього ж в результаті заворушень в аеропорту загинули семеро людей.

Також ми повідомляли, що в Афганістані застрягли 12 українських військових. Сестра одного з них заявила, що їх не попередили про евакуацію. Водночас глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що західні країни "захоплені" тим, як Київ евакуює своїх громадян з Афганістану.

Новини партнерів

Остап Дроздов закликав депортувати всю «русню» з Криму та заселити туди крокодилів, - відео
У Польщі ременями зв'язали українця, який напав і покусав копів - він помер від задухи

Найпопулярніше за тиждень