Україна відхрестилася від звинувачень Молдови у викраденні скандального екс-судді Чауса

Україна відхрестилася від звинувачень Молдови у викраденні скандального екс-судді Чауса
Читать на русском

Дмитро Кулеба зазначив, що українські правоохоронці очікували екстрадиції Миколи Чауса

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував звинувачення правоохоронців Молдови про причетність України до викрадення скандального судді Миколи Чауса. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу МЗС України.

За словами Кулеби, українські правоохоронці очікували екстрадиції Чауса після відмови Молдови надати політичний притулок колишньому судді. При цьому він заявив, що Україна не причетна до викрадення Чауса і запропонував допомогу в розслідуванні.

"Українська сторона переконана, що ситуацію намагаються використати на свою користь сили, які не просто не зацікавлені в подальшому поглибленні українсько-молдавської співпраці, а й мають на меті зірвати позитивне для обох країн розвиток відносин, зміцнення європейських перспектив України та Молдови", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 3 квітня українського суддю-хабарника Миколу Чауcа "іноземні громадяни" викрали в Молдові, де він переховувався від українських правоохоронців.

Як раніше повідомляв APnews, в Молдові заявили, що скандального українського екс-суддю Миколу Чауса могли вивезти з країни на машині посольства України.

Новини партнерів

В Україну йде потепління до +20 градусів: синоптики назвали дати
Екс-нардеп Кацуба за 16 мільйонів доларів продає розкішний будинок під Києвом з особистою набережною

Найпопулярніше за тиждень