Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією, - МЗС

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією, - МЗС
Читать на русском

Після визнання Сирією "державами" окупованих територій Донбасу жодних відносин України з цією країною не буде і проти Дамаску посилять санкції.

У відповідь на визнання т.зв. "незалежності" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин. Про це повідомили в пресслужбі МЗС.

"Розглядаємо це рішення як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі", - заявили в українському МЗС.

Також українською стороною розпочинається процедура запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

Зазначається, що у зв’язку із злочинами режиму Башара Асада проти сирійського народу Україна закрила посольство в Дамаску іще в 2016 році, а також в 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

Новини партнерів

Окупанти платять по $20 тис. хабара, щоб втекти з війни - СБУ
Греція готова надати свої кораблі для перевезення зерна з України – НАТО

Найпопулярніше за тиждень