Україна розпочала дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи МАУ під Тегераном

Україна розпочала дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи МАУ під Тегераном
Читать на русском

Іран передав Україні цей планшет тільки місяць тому

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що розпочалось дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на її заяву на роковини авіатрагедії в Ірані.

Вона наголосила, що наразі розслідування катастрофи літака біля Тегерану триває. Керує розслідуванням Офіс Генпрокурора.

За словами Венедіктової, за рік проведено більше двох сотень процесуальних та слідчих дій, направлено 18 запитів про міжнародну правову допомогу до інших країн. Україна постійно співпрацює з компетентними органами Ірану та Канади.

У рамках міжнародної співпраці українська делегація виїжджала на місце авіакатастрофи, де частково змогла оглянути та сфотографувати уламки літака.

Наразі в Україні триває комплексна криміналістична експертиза для встановлення причин та характеру уражень літака, обсягу матеріальних збитків та дотримання правил міжнародних польотів. Розпочато також дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні.

“Днями Україна нарешті отримала від Ірану проєкт фінального технічного звіту про авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерану. На аналіз цього документу та внесення до нього зауважень та пропозицій – 60 днів, після цього іранська сторона за місяць має його доопрацювати. І лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) – його оприлюднять”, - зазначила Генпрокурор.

Раніше APnews писав, що Іран з п'ятої спроби передав Україні фінальний звіт щодо краху літака МАУ.

Новини партнерів

Екс-президент ФІФА Блаттер потрапив до лікарні
Січневий локдаун збігається з інкубаційним періодом COVID-19 у захворілих на свята - МОЗ

Найпопулярніше за тиждень