Україна починає виробництво бойових роботів - Укроборонпром

Україна починає виробництво бойових роботів - Укроборонпром
Читать на русском

Створювати українських роботів будуть на заводі «Меридіан» ім. С.П. Корольова.

В Україні будуть створювати бойових роботів. Вони слугуватимуть для виконання логістичних, розвідувальних і бойових завдань, зокрема вогньової підтримки та розмінування.

Про це APnews пише з посиланням на повідомленні Укроборонпрому.

Проекти майбутніх роботів були відібрані серед фіналістів конкурсу стартапів Sikorsky Challenge-2021, в якому брали участь українські науковці й винахідники.

"Ці розробки пройшли попередній відбір, під час якого фахівці оцінювали їхню інноваційність, технологічну завершеність, можливість розгортання виробництва на потужностях українського заводу тощо. Найпершим планують реалізувати проект «Мобільні бойові роботи». Безекіпажні наземні компактні машини", - йдеться у повідомленні.

Створювати українських бойових роботів будуть на заводі «Меридіан» ім. С.П. Корольова. Але участь у цьому проекті братиме ще й ТОВ «Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge і команда розробників проекту «Мобільні бойові роботи». Між учасниками вже підписано відповідний контракт.

При цьому холдинг Sikorsky Challenge забезпечить маркетинговий супровід, а завод Укроборонпрому – серійне виробництво.

В концерні наголошують, що такі бойові роботи стануть “першим кроком” з реалізації п’яти інноваційних вітчизняних ідей для оборонної сфери.

Раніше APnews писав, що український прапор вперше доставлять на Місяць.

Новини партнерів

Двох працівників "Укрексімбанку", які напали на журналістів "Схем", поновили на посадах
У ЄС відповіли Лукашенку на погрози перекрити газ: Не дамо залякати нас

Найпопулярніше за тиждень