Україна першою в світі офіційно прирівняла цифровий паспорт до паперового

Україна першою в світі офіційно прирівняла цифровий паспорт до паперового
Читать на русском

"За" проголосували 302 депутати.

Верховна Рада сьогодні підтримала за основу та в цілому законопроект №4355, який передбачає узаконення цифрових паспортів. Таким чином Україна стала першою в світі країною, яка прирівняла електронні паспорти до паперових.

Про це APnews пише з посиланням на хід засідання парламенту.

"За" проголосували 302 депутати.

Таким чином біометричний паспорт і ID-карта в додатку "Дія" на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового і пластикового. Таким чином наша країна стала першою країною в світі, що дозволила цифрові паспорти.

Важливо! Біометричний закордонний паспорт або ID-карта в "Дії" з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового або пластикового документів.

Українці зможуть законно користуватися цифровими паспортами в більшості життєвих ситуацій - для отримання відправлення на пошті, адміністративних, фінансових, банківських послуг тощо. З цифровими паспортами також можна віддалено відкрити банківський рахунок в банках, а також подорожувати по Україні поїздом і літаком.

Як раніше зазначав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, після прийняття цього закону в світі сформується бренд України як "цифрової держави".

Крім того, це також спростить внутрішні процеси по запуску нових цифрових продуктів для досягнення наступної мети - входження в режим "без паперу" (коли державні органи не зможуть вимагати паперові документи).

Раніше APnews писав, що українські ФОПи в "червоній" зоні знову отримуватимуть "карантинні" 8000 гривень - Рада підтримала законопроект.

Новини партнерів

На дорогах України з'являться автомобілі-фантоми для фіксації порушень ПДР
Мер Дніпра Філатов задекларував мільйон доларів готівки, автопарк преміум-класу і вертоліт

Найпопулярніше за тиждень