Україна отримала міжнародний кредит на 200 млн євро для оновлення громадського транспорту

Україна отримала міжнародний кредит на 200 млн євро для оновлення громадського транспорту
Читать на русском

Це вже другий подібний проект, спрямований на розвиток громадського транспорту в Україні.

Міжнародні фінансові організації виділили Україні кредит у 200 мільйонів євро для поновлення громадського транспорту в рамках реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України II".

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

Зазначається, що в рамках попереднього проєкту, який фінансував Європейський інвестиційний банк, кілька українських міст отримали понад 90 одиниць сучасних тролейбусів та "близько 42 одиниці сучасних трамвайних вагонів". Новий етап проєкту Верховна Рада зареєструвала 18 листопада.

"Ми бачимо підвищений інтерес місцевих громад до участі у таких проектах та пропонуємо подальше розширення інструментарію для розвитку міської мобільності. Вкладаючи гроші у розвиток громадського транспорту, ми стимулюємо економічний розвиток нашої країни, створюючи нові робочі місця на машинобудівних підприємствах, а також забезпечуємо розвиток екологічно чистого вітчизняного громадського транспорту", - заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Нова угода дозволить витратити позику у розмірі 200 мільйонів євро на закупівлю нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро. Ця допомога направиться до наступних міст України – Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам'янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші.

Також у рамках реалізації проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних та тролейбусних ліній та інші роботи у Черкасах, Білій Церкві, Кам'янському, Дніпрі, Львові, Кременчуці та Запоріжжі. Перші контракти на постачання нового громадського транспорту у відомстві очікують уже на початку наступного року.

Раніше APnews повідомляв, що МВФ виділив Україні кредит у 700 мільйонів доларів. Другий транш для нашої країни обговорювався з початку 2021 року.

Новини партнерів

"Небезпека у зволіканні": Голубовська назвала принципи терапії при "Омікроні"
Яким буде рік Водяного Тигра 2022 року за східним календарем

Найпопулярніше за тиждень