Україна отримала 43711 флаконів препарату проти коронавірусу "Ремдесивір"

Україна отримала 43711 флаконів препарату проти коронавірусу "Ремдесивір"
Читать на русском

Ліки проти коронавірусу придбали коштом державного бюджету.

В Україну прибули 43 711 флаконів препарату проти коронавірусної інфекції "Ремдесівір". Найближчими днями партію планується розподілити по регіонах.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресцентр Міністерства охорони здоров'я країни. Зазначається, що ліки для лікування COVID-19 закупили за бюджетні гроші.

"43711 флаконів "Ремдесівір" (100 мг), придбаних за кошти державного бюджету, доставлені в Україну. Найближчими тижнями закуплена партія "Ремдесивіру" буде розподілена між медичними установами, відповідно до потреб кожного регіону", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що наприкінці 2021 року за дорученням МОЗ було закуплено понад 60 тисяч флаконів препарату "Ремдесівір". Тоді 20 тисяч флаконів, які прибули до України напередодні, у січні, розвезли до регіонів.

За інформацією МОЗ, вартість одного флакона препарату становить 300 гривень. Всього на 43 711 флаконів було витрачено 13 113 300 гривень.

Довідка

Препарат "Ремдесивір" (100 мг) дозволений МОЗ України для використання у стаціонарному лікуванні пацієнтів, хворих на коронавірус, що входять до груп ризику. Ремдесивір ​​вже показав свою ефективність у лікуванні тяжких станів під час COVID-19.

Раніше APnews повідомляв, в Україну прибула перша велика партія пігулок від коронавірусу "Молнупіравір".

Новини партнерів

Поліція Іспанії поштою вислала британцю вставну щелепу, яку він втратив у барі 11 років тому
У ВМС України прокоментували блокування Чорного та Азовського морів Росією - Готові до будь-яких провокацій

Найпопулярніше за тиждень