Україна отримає від Швейцарії понад 3 мільярди гривень допомоги

Україна отримає від Швейцарії понад 3 мільярди гривень допомоги
Читать на русском

Україна та Швейцарія підписали меморандум про співпрацю

Швейцарія виділить Україні 108 мільйонів франків - 3,18 мільярда гривень - в якості гуманітарної та технічної допомоги. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президент Володимир Зеленський під час прес-конференції зі швейцарською колегою Симонеттою Соммаругою.

"Разом з мадам президентом ми домовилися розвивати ті напрямки співпраці, що становлять взаємний інтерес для обох країн. Їх визначає підписаний сьогодні меморандум про партнерство з двосторонніх відносин. Важливо, що розпочата програма співробітництва Швейцарії з Україною на наступні три роки, а для реалізації програми швейцарською стороною виділено 108 мільйонів швейцарських франків на гуманітарну та технічну допомогу", - повідомив Зеленський.

При цьому він вказав, що "Швейцарія є єдиною державою, яка надає гуманітарну допомогу українцям, постраждалим в результаті війни в Донбасі з обох сторін лінії розмежування".

Як раніше повідомляв APnews, через візит в Україну президента Швейцарії Симонетта Соммаруга з 20 по 23 липня в Києві можуть обмежувати дорожній рух в деяких районах.

Новини партнерів

Аваков звітує - монопартія рулить. ТОП-5 яскравих подій під куполом за рік роботи Ради
До захопленого автобуса із заручниками в Луцьку поліцейські передали воду

Найпопулярніше за тиждень