Україна отримає першу партію вакцини від COVID-19 у розмірі 1,2 мільйона доз - голова МОЗ

Україна отримає першу партію вакцини від COVID-19 у розмірі 1,2 мільйона доз - голова МОЗ
Читать на русском

Максим Степанов запевнив, що Україна готова до транспортування та зберігання вакцини

Україна отримає першу поставку вакцини від COVID-19 у розмірі 1,2 мільйона доз та її використовують насамперед для людей з груп ризику. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, спочатку вакцину отримають:

  • медпрацівники;
  • люди старше 65 років;
  • люди з хронічними захворюваннями, у яких виникають ускладнення при COVID-19.

При цьому міністр зазначив, що на придбання вакцини в держбюджеті передбачені відповідні кошти. Крім того, він запевнив, що Україна готова до транспортування і зберігання вакцини навіть при температурі до -70 градусів.

"Зараз багато говорять про різні повідомленнях, в тому числі від кампанії по холодового ланцюга у вакцини, збереженні цієї вакцини. І потім різні експерти починають говорити, що Україна до чогось не готова - це не так, Україна готова. У тому числі у нас є холодильні установки, які зможуть зберігати вакцину навіть при температурі, якщо так і буде, до -70 градусів, і ми готові до будь-якого розвитку подій. Але дочекаймося вже реєстрації вакцини, і тоді в стані будемо говорити більш конкретно, коли саме буде поставлена ​​вакцина в Україні", - підсумував Степанов.

Як раніше повідомляв APnews,міністерство охорони здоров'я України розраховує на поставку першої партії вакцин від COVID-19 в першому - на початку другого кварталу 2021 року.

Новини партнерів

Війна на Донбасі влаштовує Україну? План Кравчука - пустушка, яка обнуляє весь мирний процес - Розенбаум
Нападник "Динамо" через травму вибув на три місяці

Найпопулярніше за тиждень