Україна отримає новий транш тільки за виконання трьох вимог МВФ - глава Мінфіну

Україна отримає новий транш тільки за виконання трьох вимог МВФ - глава Мінфіну
Читать на русском

Ці вимоги стосуються роботи НАБУ, НАПК і Вищої ради правосуддя.

Україна отримає новий транш від МВФ тільки якщо "закриє" три головних питання. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра фінансів Сергія Марченка в інтерв'ю "24 каналу".

За словами глави Мінфіну, однією з вимог Міжнародного валютного фонду є відновлення роботи Нацагентства з питань запобігання корупції. Для розв'язання цього питання необхідно ввести кримінальну відповідальність за недостовірні декларації та несвоєчасну подачу. Однак попри те, що на прийнятий закон президент наклав вето, Марченко впевнений, що це питання вирішиться найближчим часом.

За Вищою радою правосуддя, за словами глави Мінфіну, узгоджена редакція, тепер необхідно пройти комітет. Після цього необхідно провести голосування і питання буде закритий, впевнений Марченко.

"Водночас по НАБУ - складніше. Зараз тривають переговори щодо конфігурації комісії з відбору голови НАБУ. Це все, що я можу сказати. Я думаю, що є велика ймовірність того, що ці домовленості будуть досягнуті, тому нічого нездійсненного немає", - зазначив міністр.

Раніше APnews повідомляв, що Кабмін затвердив план Національної економічної стратегії. Згідно з ним ВВП України повинен вирости в 3 рази за 10 років і досягти $ 450 млрд.

Новини партнерів

На Черкащині поліцейський спробував з'їсти отриманий хабар
В Австралії заборонили AstraZeneca для людей молодше 60 років: ця вакцина дозволена в Україні

Найпопулярніше за тиждень