Україна не бачить реального відведення військ, про яке заявляла РФ – Єрмак

Україна не бачить реального відведення військ, про яке заявляла РФ – Єрмак
Читать на русском

Єрмак також висловив сподівання, що всі держави розуміють важливість питання постачання зброї Україні.

Україна не бачить реального підтвердження заяв Росії щодо відведення військ за окремими напрямками фронту.

Про це заявив керівник офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв'ю CNN. Він пояснив, що Росія змінила лише стратегію та плани, але це зовсім не означає припинення війни.

"Ми вважаємо, що вони змінили стратегію та плани. Але це, на жаль, не означає зупинки війни. Я можу сказати, що ситуація залишається досить важкою. Особливо я хочу зупинитись на гуманітарній ситуації – все дуже погано", - зазначив Єрмак.

Окремо глава ОП описав дуже важку ситуацію в Маріуполі, де люди перебувають у блокаді, не маючи доступу до води, їжі, не кажучи вже про інші потреби. Війська РФ не дозволяють їм залишити місто, а багатьох громадян силою вивозять до Росії. Він порівняв катастрофу у Маріуполі з блокадою Ленінграду під час Другої світової війни.

Андрій Єрмак наголосив, що українська делегація продовжує тяжкі переговори з росіянами, і проведення зустрічі у Стамбулі є підтвердженням такого діалогу. Він додав, що українська позиція є дуже відкритою і дуже прозорою.

"Ми хочемо зупинити цю війну, ми хочемо, щоб російські війська були виведені з нашої території. Ми наполягаємо, щоб були відкриті гуманітарні коридори, особливо з Маріуполя. Я можу сказати, що у нас є дуже принципові позиції, і ми не хочемо йти не на які компроміси щодо нашої незалежності, територіальної цілісності та суверенітету", – сказав керівник ОП.

Також Єрмак наголосив, що Україні необхідне збільшення обсягів постачання зброї. Саме про це у своїх зверненнях до різних країн світу говорить Володимир Зеленський.

Читайте також:

Новини партнерів

У Чернігівській області ЗСУ захопили новий трофей – ворожий танк Т-72Б3
Зеленський створив вісім нових військових адміністрацій у Донецькій області – на базі окремих населених пунктів області

Найпопулярніше за тиждень