Україна направила Ірану ноту через збитий літак МАУ

Україна направила Ірану ноту через збитий літак МАУ
Читать на русском

Пристайко зазначив, що влада Ірану визнала відповідальність за збиття літака "на найвищому рівні"

Голова Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що відомство направило офіційну дипломатичну ноту Тегерану щодо катастрофи літака МАУ після того, як відбулась розмова президента України Володимира Зеленського та його іранського колеги Хасана Рухані, передає BBC Україна.

"Після розмови з президентом Ірану Україна офіційно направила дипломатичну ноту, у якій перерахувала кожен крок, який зробить українська влада, все, чого ми очікуємо від іранського уряду, а також кожну міжнародну норму, яка була порушена. Сподіваюся, іранська влада серйозно усвідомлює, яким подіям вона дозволила трапитися", - заявив міністр закордонних справ.

Пристайко зазначив, що влада Ірану визнала відповідальність за збиття літака "на найвищому рівні".

"На найвищому рівні вони взяли повну відповідальність. І обіцяють не лише нам і "скорботним країнам", а й всій міжнародній спільноті, що ніхто не уникне покарання", - підкреслив він.

Як повідомляв APnews раніше, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що всіх причетних до аварії українського літака авіакомпанії МАУ в Ірані необхідно притягнути до відповідальності.

Новини партнерів

The Washington Post: Україна знала, що літак був збитий Іраном, але не протистояла Ірану через обережність
МЕРТ порівняло рівень безробіття в Україні і країнах Євросоюзу

Найпопулярніше за тиждень