Україна може забезпечити себе газом сама, але це утопія - Землянський

Україна може забезпечити себе газом сама, але це утопія - Землянський
Ексклюзив
Читать на русском

За словами експерта з питань енергетики, нескладно організувати в Україні власний видобуток і технології ці є

В Україні можливо організувати власний видобуток газу, для цього є необхідні технології. Однак для якісної організації процесу не вистачає чіткої стратегії і послідовної політики.

Таку думку в інтерв'ю журналісту Василю Апасову на YouTube-каналі APASOV висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

"Це стара суперечка - можемо чи не можемо ми себе забезпечити газом. Ми можемо забезпечувати приватний сектор і "Теплокомуненерго" газом власного видобутку. (...) Нескладно організувати в Україні власний видобуток і технології ці є. "Нафтогаз" доповідав, що вони закуповують бурові верстати і залучали сервісні компанії. Але вони примудрялися всі ці витрати накидати на собівартість. І собівартість видобутку українського газу виходила в 300 баксів! Я давно пропонував наших цих юних менеджерів відправити в "Газпром" в якості диверсантів - там вони фінансову політику швидко в порядок приведуть", - сказав Землянський.

Додавши, що сама ідея самозабезпечення - утопія, яка може вбити економіку.

"Гройсман свого часу носився з цією ідеєю самозабезпечення. Я тоді говорив: якщо ви вирішили економіку остаточно вбити, тоді ми можемо забезпечувати себе самі", - сказав Землянський.

Читайте також:

Новини партнерів

Ситуація з COVID-19 в Києві погіршується: у КМДА розповіли, коли обмежать транспорт
У Грузії виключили погіршення відносин з Україною через Саакашвілі

Найпопулярніше за тиждень