Україна може отримати новий транш від МВФ до кінця року - ЗМІ

Україна може отримати новий транш від МВФ до кінця року - ЗМІ
Читать на русском

Остаточна сума траншу може досягти 1,5 мільярдів доларів.

Україна може отримати новий транш за програмою фінансування від МВФ вже в жовтні-грудні цього року. Про це APnews повідомляє з посиланням дослідження EMEA EM Emerging Markets, яке провів фінансовий холдинг J.P. Morgan.

"Ми вважаємо, що МВФ виплатить Україні транш у розмірі 1,4 мільярда доларів в четвертому кварталі 2021-го року", - йдеться в результатах дослідження.

При цьому наголошується, що остаточна сума траншу може варіюватися в діапазоні від мільярда до 1,5 мільярда доларів. При цьому на цей час між Україною і МВФ вже може діяти програма фінансування Stand-By на суму близько п'яти мільярдів доларів, яку підписали в червні минулого року.

Зараз, втім, наша країна отримала лише один транш в розмірі 2,1 мільярда доларів. Подальші ж надходження в Україну так і не пішли. Більш того, зараз місія МВФ працює над переглядом програми в Україні.

Раніше APnews повідомляв, що нардеп Данило Гетманцев запевнив, що Україна отримає новий транш від МВФ в розмірі 700 мільйонів доларів. Тоді політик очікував, що ці гроші надійдуть в нашу країну на початку жовтня.

Новини партнерів

У Запоріжжі громадянин США намагався ввезти в Україну техніку Apple на 1000000 гривень
Байден не вводитиме санкції проти "Північного потоку — 2"

Найпопулярніше за тиждень