"Україна має свій голос" - в Держдепі США спростували тиск на Київ через Північний потік-2

"Україна має свій голос" - в Держдепі США спростували тиск на Київ через Північний потік-2
Читать на русском

Також в Держдепі впевнені, що Німеччина і США допоможуть Україні.

Адміністрація США не чинила тиску на Україну в зв'язку з можливою критикою "Північного потоку-2". Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву радника Державного департаменту США Дерека Шолля в інтерв'ю "Радіо Свобода" під час свого візиту до Києва.

Таким чином Держдеп США спростував інформацію видання Politico.

"Україна - демократична країна, у неї є свій голос. Ми прагнемо до конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такому, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси і цінності", - заявив Шолль.

Також він підтвердив, що США і Німеччина готують підтримку Україні на тлі фінальної стадії будівництва "Північного потоку-2". За словами Шолля, важлива реальна і практична допомога Україні.

"Я поки не можу говорити про конкретику. Але це буде суттєва підтримка її енергетичного сектора, яка гарантувала б енергетичну безпеку, ефективність і незалежність", - заявив радник Держдепу.

Раніше APnews повідомляв, що видання Politico заявило, що влада США пригрозили Україні погіршенням відносин, якщо Київ буде критикувати Північний потік-2. Своєю чергою представник Держдепартаменту США заявив, що Вашингтон вважає Північний потік-2 поганою угодою для Німеччини і Європи, проте санкції США "навряд чи зупинять проєкт".

Новини партнерів

У Чернігівській області 74-річний чоловік помер від ботулізму, поласувавши домашньою кров'яною ковбасою
Баста, Успенська, Face і Мумій Троль: десятки російських артистів завалять Україну концертами

Найпопулярніше за тиждень