293 дні під водою. Україна хоче відсудити затонулий танкер "Делфі" у власника

293 дні під водою. Україна хоче відсудити затонулий танкер "Делфі" у власника
Читать на русском

Кабінет міністрів вже подав відповідний позов.

Україна в особі Кабінету міністрів збирається отримати права власності на танкер "Делфі", який затонув неподалік пляжу "Дельфін" у листопаді 2019 року. Уряд вже подав відповідний позов.

Про це APnews повідомляє з посиланням на постанову Господарського суду Одеси, яка свідчить про відкриття провадження у справі.

Кабінет міністрів обґрунтував позов до компанії Mister Drake PC тим, що власник судна не підняв і не видалив танкер з пляжу в установлені терміни.

Натомість, судно спільними силами підняли ТОВ "Краншип", ТОВ "Бруклін-Київ" і ДП "АМП України". Повідомляється, що підготовче засідання у справі призначено на 3 лютого 2020 року.

Варто нагадати, що вночі 22 листопада 2019 року в Одеській затоці танкер "Делфі" з відмовою двигуна зірвало з якоря, в результаті чого він сів на мілину біля пляжу "Дельфін". Екіпаж судна не отримував дозволу евакуюватися від власників судна, однак пізніше їх все ж евакуювали.

Дуже скоро судно практично лягло на бік, з нього почало витікати пальне, що призвело до забруднення акваторії Чорного моря. Забруднення нафтопродуктами з танкера перевищувало норму в 53 рази. 26 липня 2020 року затонулий танкер Delfi визнали надзвичайною ситуацією місцевого рівня.

Як повідомляв APnews, затонулий танкер "Делфі" прибрали з одеського пляжу через 293 дні після аварії.

Читайте також:

Новини партнерів

Раді пропонують дозволити реєструвати в Україні вакцини, які не пройшли повний цикл випробувань
Вперше в історії футболіста купили за криптовалюту

Найпопулярніше за тиждень