Україна, Єврорада та ОБСЄ закликали Вірменію та Азербайджан припинити вогонь та повернутися до переговорів

Україна, Єврорада та ОБСЄ закликали Вірменію та Азербайджан припинити вогонь та повернутися до переговорів
Читать на русском

Зранку 27 вересня розпочалася ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі між Вірменією та Азербайджаном.

У зв'язку із загостренням ситуації та початком бойових дій між Вірменією та Азербайджаном низка світових організацій та відомств звернулися до країн із закликом припинити бойові дії та повернутися до мирного діалогу. Про це повідомляє APnews.

Так, у Міністерстві закордонних справ України закликали Вірменію і Азербайджан повернутися до мирного діалогу та почали вивчення обставин конфлікту.

"МЗС України глибоко занепокоєне у зв’язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Уважно вивчаємо обставини, що призвели до загострення. Закликаємо сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту. Співчуваємо родичам та близьким загиблих", - йдеться в повідомленні МЗС України в Twitter.

В свою чергу, голова Європейської ради Шарль Мішель закликав терміново припинити бойові дії.

"Військові дії повинні бути припинені в терміновому порядку, щоб запобігти подальшу ескалацію. Негайне повернення до переговорів без попередніх умов - це єдиний шлях вперед", - сказав він.

Співголови мінської групи ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі) занепокоєні ситуацією в Нагірному Карабасі і просять країни відновити переговори для вирішення конфлікту.

"Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо про безглуздо втрачених життів, у тому числі серед мирних жителів. Співголови закликають сторони припинити бойові дії і відновити переговори, щоб знайти стійке вирішення конфлікту", - йдеться в заяві ОБСЄ.

Як повідомляв APnews раніше, на кордоні між Азербайджаном та Вірменією знову спалахнули бойові дії із застосуванням авіації, танків і артилерії.

Новини партнерів

Загострення ситуації в Нагірному Карабасі: Туреччина підтримала Азербайджан
Азербайджанська армія у Нагірному Карабасі перейшла у наступ

Найпопулярніше за тиждень