Україна домовляється про програму з МВФ через пандемію коронавірусу

Україна домовляється про програму з МВФ через пандемію коронавірусу
Читать на русском

Механізм невідкладної фінансової допомоги передбачає виділення 50 мільярдів доларів

Україна веде консультації з Міжнародним валютним фондом щодо отримання фінансування в рамках заявленого Фондом механізму невідкладної фінансової допомоги для країн з низьким рівнем доходів і економік, що розвиваються, які страждають від ефекту пандемії коронавірусу. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій під час зустріч з топ-менеджерами 50 найбільших українських банків та асоціаціями, передає прес-служба НБУ.

Механізм невідкладної фінансової допомоги передбачає виділення 50 мільярдів доларів.

"Також з МВФ консультуємось щодо можливого отримання Україною фінансування в межах механізмів невідкладної фінансової допомоги, які Фонд передбачив для подолання проблем країнами з низьким рівнем доходів та економік, які розвиваються та найбільше страждають від ефекту епідемії коронавірусу", - сказав Смолій.

Він зазначив, що результати переговорів будуть найближчими тижнями.

Також Україна активно продовжує переговори з МВФ про відкриття нової програми розширеного фінансування EFF.

Як повідомляв APNews, за минулий тиждень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей до лікарні звернулися майже 600 місцевих мешканців із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції. У 91 людини - підозра на пневмонію. На території окупованого Донбасу наразі немає жодного тесту на коронавірус.

Новини партнерів

У Росії зафіксували першу смерть від коронавірусу
Денисова: На Донбасі 600 підозр на вірусну інфекцію, а тестів на Covid-19 немає

Найпопулярніше за тиждень