Україна додатково відправила на кордон з Білоруссю 8,5 тисяч військових, прикордонників, нацгвардійців та поліцейських

Україна додатково відправила на кордон з Білоруссю 8,5 тисяч військових, прикордонників, нацгвардійців та поліцейських
Читать на русском

За словами Монастирського, посилення охорони кордону дозволять стримати нелегальних мігрантів, але для комплексного розв'язання проблеми необхідно будувати надійний, сучасний та інтелектуальний кордон.

На кордон України з Білоруссю для додаткового захисту відправили 8,5 тисяч військових, прикордонників, нацгвардійців та поліцейських. Крім того, український кордон захищатиме авіація МВС.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час свого візиту до Волинської області, пише APnews.

"Ми посилюємо прикордонні підрозділи силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково буде залучено близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угруповання складатиметься з: 3 тисяч військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисячі – НГУ та 2 тисячі – Нацполіції. буде авіація МВС, у тому числі 15 гелікоптерів, які забезпечать мобільність і, за потреби, перекидатимуть наші сили на кордон", - сказав Денис Монастирський.

Як зазначив глава МВС, усі ці дії спрямовані на те, щоб стримати нелегальних мігрантів і вони будуть ефективними. Однак, щоб комплексно розв'язувати проблему, необхідно побудувати надійний, сучасний та інтелектуальний кордон.

Він додав, що для реалізації проекту знадобиться 17 млрд гривень, кошти планують виділити з бюджету.

"Український рубіж не облаштований, тому в найкоротший термін Україна має побудувати "інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проекту знадобиться 17 млрд гривень. Ці кошти будуть виділені з бюджету", – повідомив Денис Монастирський.

Раніше APnews повідомляв, що посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що мігранти з Білорусі спробують прорватися в Україну, якщо не вдасться перетнути кордон Польщі.

Новини партнерів

В Україні хочуть включити медиків до переліку професій для обов'язкової вакцинації
Як ракова пухлина. НСЗУ у розпал пандемії забирає у COVID-лікарень гроші, зекономлені для закупівлі кисню

Найпопулярніше за тиждень