Угорщина підтримує відносини з рф, створюючи напругу з деякими союзниками ЄС, які прагнуть дотримуватись більш жорсткої лінії

Угорщина підтримує відносини з рф, створюючи напругу з деякими союзниками ЄС, які прагнуть дотримуватись більш жорсткої лінії
Читать на русском

Угорщина розраховує до кінця літа домовитись з РФ про додаткові кубометри газу.

Угорщина розраховує підписати угоду з Росією про додаткові поставки газу в 700 мільйонів кубометрів до кінця літа. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан державному радіо у п'ятницю, повідомляє "ЄП" з посиланням на Reuters, передає APnews.

"Угорщині буде достатньо газу", - сказав Орбан.

За даними Gas Infrastructure Europe, газові сховища Угорщини зараз заповнені приблизно на 50%, покриваючи 29% її річного споживання.

"Ми ведемо переговори з росіянами про закупівлю додатково 700 млн кубометрів газу, цю угоду можна підписати влітку, і тоді ми будемо в безпеці", - додав Орбан.

Член Європейського Союзу Угорщина підтримує те, що вона називає прагматичними відносинами з Москвою після вторгнення Росії в Україну, створюючи напругу з деякими союзниками ЄС, які прагнуть дотримуватись більш жорсткої лінії.

Угорщина, яка приблизно на 85% залежить від російського газу, рішуче виступає проти ідеї санкцій ЄС щодо імпорту російського газу.

Згідно з 15-річною угодою з російським "Газпромом", підписаною минулого року, Угорщина отримує 3,5 мільярда кубометрів газу на рік через Болгарію та Сербію та ще 1 мільярд кубометрів через газопровід з Австрії.

Новини партнерів

Чистка бойлерів в Києві. Яка небезпека криється в забрудненому бойлері
Сирійське судно з украденим в Україні ячменем зайшло у ліванський порт

Найпопулярніше за тиждень