Учасникам Ліги Чемпіонів заборонять трансфери між собою

Учасникам Ліги Чемпіонів заборонять трансфери між собою
Читать на русском

Також в національних чемпіонатах хочуть скоротити кількість команд.

Стали відомі нові подробиці реформи Ліги Чемпіонів, яка має стати чинною за кілька років. Про це президент "Ювентуса" і голова Європейської клубної асоціації Андреа Аньєллі розповів The Guardian, передає APnews.

Чи не головним нововведенням може стати заборона на трансфери між командами-учасниками основного етапу Ліги Чемпіонів. На думку Аньєллі, це дозволить порівняно невеликим клубам заробляти більше.

"Ніяких трансферів з тризначною сумою серед клубів-учасників Ліги чемпіонів. Замість цього вони можуть орієнтуватися на гравців-чемпіонів невеликих країн і купувати гравців там. Це ті теми, які ми обговорюємо", - заявив Аньєллі.

Також клуби хочуть скоротити число матчів в національних чемпіонатах. Для цього хочуть також скоротити і кількість клубів в топ-лігах. "Ми вважаємо, що для конкурентного балансу сил в національних чемпіонатах 20 команд - це занадто багато", - сказав Аньєллі.

Всі ці зміни, а також ті нововведення, про які ми розповідали раніше, повинні офіційно представити протягом декількох тижнів. Президент "Ювентуса" зазначив, що збільшення учасників групового етапу ЛЧ і зміна формату підтримав президент УЄФА Александер Чеферін.

Новини партнерів

Англійська повинна бути другою обов'язковою в Україні та використовуватися з дитсадка - РНБО
Covishield не вирок? Посол України стверджує, що Ізраїль зацікавлений у визнанні "паспортів вакцинації"

Найпопулярніше за тиждень