У зоопарку Флориди застрелили тигра вимираючого виду через прибиральника, який вирішив засунути руку в клітку

У зоопарку Флориди застрелили тигра вимираючого виду через прибиральника, який вирішив засунути руку в клітку
Читать на русском

Правоохоронці повідомили, що спроби погладити або погодувати тварину були "несанкціонованими та небезпечними діями".

В американському штаті Флорида в зоопарку Naples Zoo поліцейський застрелив тигра, вид якого знаходиться на межі зникнення, через те, що прибиральник вирішив просунути руку в клітку тварини й хижак її схопив, захищаючи свою територію.

Про це повідомляє APnews з посиланням на BBC. Зазначається, що восьмирічний малайський тигр на прізвисько Еко, вкусив 20-річного хлопця, який вирішив, що просунути руку в клітку буде гарною ідеєю. Передбачається, що юнак намагався погладити чи погодувати тварину.

Тварина не хотіла відпускати руку чужинця, що вліз на її територію. Помічник шерифа намагався змусити тигра відпустити руку прибиральника, але, як повідомили в офісі шерифа, він все ж таки був змушений стріляти.

Після того, як Еко підстрелили, тигр відпустив руку хлопця та відступив у задню частину свого вольєра. На жаль, куля зачепила життєво важливі органи, тому нещасну тварину довелося приспати.

Правоохоронці зазначили, що 20-річний прибиральник, найнятий зоопарком зі сторонньої компанії, повинен був прибирати туалети та сувенірний магазин, але не вольєри тварин. Чоловік зайшов на територію біля вольєра з тиграми після того, як зоопарк закрився на день.

Таким чином хлопець перебував у "несанкціонованому місці", а спроби погладити або погодувати тварину були "несанкціонованими та небезпечними діями".

Потерпілого з серйозною травмою руки доправили повітрям до лікарні.

Довідка

З усіх підвидів тигра малайський - найдрібніший. У нього дуже гнучке тіло та довгий сильний хвіст. Малайський тигр, як самець, так і самка важить від 100 до 120 кілограмів. Довжина його тіла разом з хвостом досягає до 2,4 м. У хижака дуже яскраве забарвлення.

Малайський тигр не допускає чужих на свою територію.

Міжнародна спілка охорони навколишнього середовища відносить малайських тигрів до виду, що під загрозою зникнення. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, у дикій природі їх залишилося менше ніж 200 особин.

Раніше APnews повідомляв, правоохоронці відкрили справу за фактом жорстокого поводження з тваринами на 15-річну школярку, яка знущалася з кота.

Новини партнерів

Напад на генконсульство Росії у Львові: затримали мешканця Горлівки
В українських лікарнях проведуть навчання з роботи з киснем через смертельну пожежу на Прикарпатті

Найпопулярніше за тиждень