У Закарпатській області українець збирав підписи за приєднання до Угорщини

У Закарпатській області українець збирав підписи за приєднання до Угорщини
Читать на русском

Правоохоронці затримали організатора анкетування

Українець збирав підписи за приєднання Закарпатської області до Угорщини. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Служби безпеки України.

За даними слідства, представники іноземних організацій найняли місцевого чоловіка на збір підписів на підтримку скасування умов Тріанонського мирного договору. При цьому бюлетені містили заклики до порушення територіальної цілісності країни.

Правоохоронці затримали організатора анкетування та повідомили підозру за частиною 2 статті 110 "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" Кримінального кодексу України. Йому було обрано запобіжний захід. СБУ перевіряє всі особи, які можуть бути причетні.

Тріанонський мирний договір укладено 4 червня 1920 між країнами-переможцями у Першій світовій війні і Угорщиною. Документ вступив в дію 26 липня 1921 року.

Угорщина віддала майже три чверті територій, відмовилася від авіації і флоту, а також скоротила армію і визнала незалежність Чехословаччини і Королівства сербів, хорватів і словенців.

При цьому Закарпатська Україна дісталася Чехословаччини, а після Другої світової війни перейшла СРСР.

Як раніше повідомляв APnews, депутат Тернопільської міськради Тарас Білан запропонував підірвати ядерні бомби в Будапешті, Москві і Санкт-Петербурзі, щоб "захиститися від нападу Угорщини та Росії".

Новини партнерів

У ВООЗ виступили проти введення жорсткого карантину через коронавірус
Глава ОП Єрмак анонсував саміт "нормандської четвірки" в Берліні

Найпопулярніше за тиждень