У Закарпатській області 5 тисяч осіб можуть бути хворі на коронавірус, - ОДА

У Закарпатській області 5 тисяч осіб можуть бути хворі на коронавірус, - ОДА
Читать на русском

Зараз займаються встановленням осіб, які контактували із зараженими, але їх занадто багато

Кількість інфікованих коронавірусом у Закарпатській області може досягати до 5 тисяч осіб. Про це повідомляє APnews з посиланням на коментар голови Закарпатської облради Михайла Рівіса телеканалу ZIK.

"Це можлива кількість інфікованих, яка розраховане на основі того, як поширюється вірус. На сайті Міністерства охорони здоров'я зазначено, що інфікований тільки один, хоча лабораторія, яка тільки почала у нас працювати, підтвердила ще 19 випадків інфікування у людей, які контактували з тієї першою жінкою, у якої вірус незрозуміло звідки. Її чоловік, який приїхав з Італії, не заражений. Ми не розуміємо, звідки вона взяла цей вірус. Люди, які контактували з госпіталізованою в інфекційну лікарню жінкою, вони до того, як потрапили в лікарню, ходили по магазинах, по своїм родичам, тому що люди карантину не дотримуються", - зазначив Рівіс.

При цьому він вказав, що одна людина заражає 19 і кожен з цих 19 ще по 19 чоловік. Фактично вийде приблизно на такий показник. За його словами, зараз займаються встановленням осіб, які контактували із зараженими, але їх занадто багато.

Як повідомляв APnews раніше, головний санітарний лікар України заявив, що в Україні є 240 лікарень, які готові приймати хворих на коронавірус людей.

Новини партнерів

У Чернівцях померла ще одна людина, хвора на Covid-19
Рада ухвалила "Антиколомойський" закон за основу

Найпопулярніше за тиждень