У ВООЗ розповіли, чи варто вакцинуватися вагітним та годуючим матерям

У ВООЗ розповіли, чи варто вакцинуватися вагітним та годуючим матерям
Читать на русском

За даними організації, вагітні мають більший ризик захворіти на важку форму коронавірусу.

Вагітні, а також мами, які годують, повинні вакцинуватися від коронавірусної інфекції, оскільки мають більший ризик захворіти на важку форму COVID-19.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву стратегічної консультативної групи ВООЗ щодо імунізації (SAGE).

Відзначається, що вакцинація вагітних має більший пріоритет, ніж вважалося раніше. Як підкреслюють в організації, вагітні мають більший ризик захворіти на важку форму коронавірусу. У свою чергу хвороба збільшує ймовірність передчасних пологів. Крім цього, новонароджені часто потребують інтенсивної терапії.

В той самий час повідомили, поки в ВООЗ немає даних, що COVID-19 є для годуючих мам більш небезпечним, ніж для інших категорій людей. Експерти не рекомендують припиняти грудне вигодовування через вакцинацію.

За заявою фахівців, країни, у яких обмежений обсяг вакцин, повинні вакцинувати майбутніх матерів в другу чергу, після медперсоналу, літніх людей та людей з хронічними хворобами.

Важливо, що ВООЗ схвалив не всі препарати для вакцинації вагітних і годуючих мам. Серед схвалених в Україні є тільки одна вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Раніше APnews повідомляв, в Україні починають прищеплювати вакциною Moderna.

Новини партнерів

У Києві жінка стрибнула з вікна, але її останньої миті за ногу схопили копи
До п'яти нардепів Ради можуть претендувати на статус олігарха - Корнієнко

Найпопулярніше за тиждень