"У відступі немає нічого ганебного": білоруси підготували стратегію для нових протестів

"У відступі немає нічого ганебного": білоруси підготували стратегію для нових протестів
Читать на русском

Протестанти збираються "бути як вода" та використати слабкість силовиків

У Білорусі протестанти мають намір вийти на нові мітинги через президентські вибори о 19:00 11 серпня. При цьому у них є певні правила, якими вони будуть керуватись, щоб не допустити жертв та побиття з боку ОМОНу. Про це повідомляє APnews з посиланням на NEXTA.

"Вчора Мінськ показав всьому світу, що побороти численні і збройні сили карателів абсолютно реально! А тактика протестів, при якій силовики розкидані по всьому місту і змушені постійно гарячково переміщатися в пошуках груп МИРНИХ демонстрантів, виявилася максимально успішною. Відтепер наша тактика максимально проста", - йдеться в повідомленні.

Так, йдеться, що протест - мирний, і першими активістів просять не нападати.

"Будьте готові оборонятися і не забувайте про засоби захисту: каски, щитки, щільні захисні окуляри, рукавички і протигази/респіратори. Не забувайте про захист тіла - в цих цілях можна примотували до себе товсті глянцеві журнали або книги! Вони рятують від гумових куль. Намагайтеся виводити з ладу техніку, а не фашистів!", - пише канал.

Крім цього білорусам радять не стояти в одній точці і "бути як вода". Також виходити зі своїх будинків, зустрічатися з сусідами і збиратися в невеликі групи до 20 осіб. Відзначають, що у відступі немає нічого ганебного.

"Рухайтеся в напрямку центру міста невеликими групами, але не виходьте на центральні площі - силовики готові до цього. Займайте всі прилеглі вулиці і блокуйте дороги! Паралізуйте місто! Якщо вас небагато, а силовики йдуть в атаку - розбігайтесь, перегрупуйтесь і з'явиться в іншому місці. У відступі немає нічого ганебного! Будь як вода!", - йдеться в повідомленні.

Активістам також радять уникати площ на проспекті Незалежності, а також Пушкінської та Риги. Відзначимо, саме на Пушкінській вчора були жорсткі бійки.

"Силовики явно будуть готові зустрічати демонстрантів в якихось конкретних точках. Особливо на проспекті Незалежності в Мінську. І це їх слабкість", - повідомляється в Telegram-каналі.

Також протестанти закликають прихильників не пропускати машини "швидкої", поки ті не переконаються, що в них сидять дійсно медики.

При цьому наголошується, що вимоги залишаються тими ж - активісти вимагають нових виборів без Лукашенка і звільнення всіх політичних в'язнів.

APnews писав, як пройшов перший день протестів в Білорусі. Вже на другий день стало відомо про першу смерть протестанта.

Читайте також:

Новини партнерів

У Києві оголосили жовтий рівень небезпеки через грозу
"Ще 20 років будуватимуть": що кажуть будівельники про скандальний Подільсько-Воскресенський міст

Найпопулярніше за тиждень