У Тернопільській області 9-місячна дитина потрапила до лікарні зі штамом "Дельта"

У Тернопільській області 9-місячна дитина потрапила до лікарні зі штамом "Дельта"
Читать на русском

Маленьку дитину госпіталізували до лікарні разом з мамою.

У Тернопільській області в місті Кременець штам коронавірусної інфекції "Дельта" виявили у дев'ятимісячної дитини. Малюка і маму госпіталізували до лікарні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву начальника департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Ольги Ярмоленко.

За її словами, якщо в родині з'являється хтось один заражений, то через побутову форму інфекцію підхоплюють всі. Але вона не уточнила, чи підтвердився "Дельта"-штамм у мами дитини.

Також вона наголосила на тому, що дана мутація COVID-19 є більш контагіозною та агресивною, ніж інші варіанти. Вона закликала громадян робити щеплення і дотримуватися карантинних заходів, щоб максимально захистити себе і своїх близьких від захворювання.

Додамо, в Тернопільській області штамом коронавірусу "Дельта" хворіють ще дві дитини. Зараз вони знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні.

Як раніше заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин, в країні станом на 13 серпня підтвердили 300 випадків зараження штамом "Дельта".

Раніше APnews повідомляв, у 25 жителів Чернігівської області підтвердили штам коронавірусу "Дельта".

Новини партнерів

У Києві п'яний чоловік відкрив хаотичну стрілянину біля ресторану
Любить Україну і все розуміє: в Міноборони розповіли про підсумки зустрічі з Магучіх після фото з росіянкою

Найпопулярніше за тиждень