У Тбілісі сталася масова бійка з поліцією під час акції на підтримку заарештованого Саакашвілі. Відео

У Тбілісі сталася масова бійка з поліцією під час акції на підтримку заарештованого Саакашвілі. Відео
Читать на русском

Акцію влаштувала опозиція.

У Тбілісі поліція затримала двох учасників акції протесту за спробу зробити на площі перед будівлею напис "Свободу Міхо!".

Про це APnews повідомляє з посиланням на Sputnik Грузия.

Відповідну протестну акцію організувала опозиційна партія "Єдиний національний рух", яка вимагає звільнити з-під варти колишнього президента Грузії, а нині ще й громадянина України Михеїла Саакашвілі, заарештованого 1 жовтня.

Учасники акції заявили журналістам, що хочуть нагадати главі Пентагону про долю Саакашвілі, який продовжує 18-й день голодування в Руставський в'язниці.

Так, прихильники Саакашвілі спробували нанести на асфальт великий напис "Free Misha" (ред. – "Свободу Міхо"), після чого сталася сутичка, а в результаті і бійка з правоохоронцями. Згодом поліція затримала правопорушників та силоміць заштовхали їх в автозак.

Варто зазначити, що Саакашвілі у Грузії є підозрюваним у кількох кримінальних справах. Чинна влада Грузії неодноразово попереджала колишнього президента, що його затримають щойно він перетне кордон. В результаті Саакашвілі все ж прибув до Грузії, де його і затримали. Сам Саакашвілі вважає свій арешт незаконним, а звинувачення на його адресу сфальсифікованими.

Як повідомляв APnews, Офіс Генпрокурора України поки не запитував екстрадицію Саакашвілі.

Новини партнерів

МОЗ штучно занижує показники смертності від COVID-19 в Україні
У Житомирській області вантажівка протаранила авто - загинув бойової медик

Найпопулярніше за тиждень