У Тбілісі почався багатотисячний мітинг на підтримку Саакашвілі. Відео

У Тбілісі почався багатотисячний мітинг на підтримку Саакашвілі. Відео
Читать на русском

Прихильники політика вимагають його звільнення

Через два тижні з дня затримання Михайла Саакашвілі в столиці Грузії почався мітинг. Організатор - партія Саакашвілі «Єдиний національний рух», а основна їхня вимога - звільнити ув'язненого.

Про це APnews пише з посиланням на трансляцію мітингу на грузинських телеканалах.

Масштаби мітингу дійсно вражають - на площі Свободи в центрі Тбілісі зібралися десятки тисяч людей. Спорудили також сцену, з якої вже встиг виступити колишній генпрокурор Грузії (в даний час - один з лідерів української партії «Рух нових сил») і незмінний соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе.

Він заявив, що Саакашвілі - це Роккі Бальбоа, який повернувся, щоб "перемогла Грузія".

«Михайло Саакашвілі - це Роккі Бальбоа. Вони обидва народжені перемагати в ім'я високої мети в битві з великими противниками. Шановні мої друзі-грузини, «Роккі Бальбоа» повернувся. Підтримайте його в боротьбі і допоможіть перемогти, щоб нарешті перемогла Грузія!», - сказав Сакварелідзе.

Також зі сцени вже виступив адвокат політика Ніко Гварамія, який зачитав звернення Саакашвілі до прихильників. У ньому, серед іншого, Михайло заявляє, що не може бути щасливим навіть "у близькій йому Україні".

"Чому я зараз в Грузії? Я тут, тому що не можу бути щасливим навіть у дуже близькій мені Україні, я не можу бути більше ніде, коли бачу стільки жорстокості і негараздів на моїй улюбленій батьківщині", - зачитав звернення Саакашвілі Гварамія.

Як повідомляв АPnews, Саакашвілі повідомив у соцмережах, що збирається повертатися в Грузію в день місцевих виборів. Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив Саакашвілі в спробах дестабілізації і пообіцяв, що останнього по прибуттю в Грузію чекає негайний арешт. А сам Саакашвілі закликав громадян Грузії вийти на мітинг, щоб "захищати результати виборів".

Уже ввечері Гарібашвілі на спеціальному брифінгу заявив, що Саакашвілі затримали і доставили до пенітенціарної установи. У Саакашвілі цю інформацію відразу ж назвали провокацією. Також з офіційною реакцією на затримання Саакашвілі виступили і в українському МЗС - там викликали посла Грузії для пояснень.

Новини партнерів

Автобус з українцями врізався у вантажівку в Польщі: п'ятьох госпіталізували
У Польщі біля кордону з Білоруссю знайшли труп молодого мігранта

Найпопулярніше за тиждень