У Таїланді через різкий стрибок цін на свинину люди переходять на м'ясо крокодила

У Таїланді через різкий стрибок цін на свинину люди переходять на м'ясо крокодила
Читать на русском

Щомісяця в країні вбивають близько 20 тисяч крокодилів для вживання його м'яса, і кількість продовжує збільшуватися.

У Таїланді через невгамовну африканську чуму, внаслідок якої у фермерських господарствах масово гинуть свині, стрімко зростає у ціні свинина, як наслідок місцеві жителі масово стали переходити на м'ясо крокодилів.

Про це повідомляє APnews з посиланням на американський журнал Vice. За даними видання, щомісяця у Таїланді вбивають близько 20 тисяч крокодилів для вживання м'яса в їжу. При цьому кількість продовжує збільшуватись.

У Таїланді через різкий стрибок цін на свинину люди переходять на м'ясо крокодила

Як розповів один з власників крокодилових ферм, одна тварина може дати близько 12 кілограмів м'яса. Однак найсмачніша і й та, що гарно продається його частина - це верхня частина хвоста. Її можна порівняти зі свинячою або яловичою вирізкою. Хоча на смак м'ясо крокодила швидше нагадує курку.

"У зв'язку з тим, що свинина дорога, все більше людей стали їсти м'ясо крокодила, яке набагато дешевше і смачніше. У ньому також мало жиру та багато білка", - розповів один з фермерів.

Варто зазначити, що африканська чума була зареєстрована у багатьох частинах світу, що призвело до загибелі 6,7 мільйона свиней з 2018 року та різкого зростання цін на свинину. В Азії хвороба особливо сильно вдарила по Китаю, Таїланду, Камбоджі, В'єтнаму та Лаосу.

Наразі кілограм свинини коштує приблизно 6 доларів (приблизно 170 гривень), тоді як оптова ціна крокодилячого м'яса 2 долари, а роздрібна – 3 (приблизно 56-85 гривень).

Раніше APnews повідомляв, що в Україні в грудні 2021 року зросли споживчі ціни на 0,6%, якщо порівнювати з листопадом-місяцем. Загалом за минулий рік зростання цін склало 10%.

Новини партнерів

Канцлер Німеччини розповів, чому країна не постачатиме зброю в Україну
В Івано-Франківській області чоловік намагався підірвати BMW X5, а втратив руку та потрапив у реанімацію

Найпопулярніше за тиждень