У світі жителям 20 країн загрожує повномасштабний голод - ООН

У світі жителям 20 країн загрожує повномасштабний голод - ООН
Читать на русском

Погіршення ситуації з продовольством викликано кліматичними змінами і пандемією COVID - 19

Повномасштабний голод загрожує 20 країнам світу через гостру нестачу продуктів, викликане кліматичними змінами і пандемією COVID - 19. Про це повідомляє APnews з посиланням на спільну доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН і Всесвітньої продовольчої програми.

"Ємен, Південний Судан і Північна Нігерія очолюють список з 20 країн і стикаються з катастрофічним рівнем гострого голоду. Деякі сім'ї в районах Південного Судану і Ємену вже відчувають голод або перебувають під загрозою голодної смерті", - зазначено у звіті.

Згідно з доповіддю, в список країн, яким загрожує голод, потрапили Сальвадор, Гватемала, Гондурас, Венесуела, Ліван, Сирія і Афганістан.

Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Девід Біслі зазначив, що погіршення ситуації з продовольством викликано кліматичними змінами і пандемією COVID - 19. При цьому він вказав, що для боротьби з голодом необхідно збільшити поставки гуманітарної допомоги, надати регіонам посухостійкі насіння, відновити водозабірні споруди і впровадити схему оплати праці готівкою.

Як повідомляв APnews, ООН прогнозує світове голодування "біблійного масштабу" через коронавірус.

Водночас, правозахисник і політичний аналітик Андрій Бузаров в ексклюзивному коментарі APnews заявив, що континенту Євразія голод не торкнеться.

Новини партнерів

Зеленський затвердив Стратегію деокупації Криму: що вона передбачає
За понад 2 місяці дії мовного закону не виписали жодного штрафу та попередження - омбудсмен

Найпопулярніше за тиждень